+32 67 890 280 info@media-pub.be

FAQ

Wat gebeurt er als ik mijn folder niet bij de gemeente aangeef?
Voorafgaande aangifte is verplicht. Voorafgaande aangifte is verplicht. Als u geen aangifte doet, zal de gemeente de verantwoordelijke uitgever belasten en kan het de belasting verhogen met gemiddeld 100%.
Heeft de huis-aan-huisfolder nog een toekomst, het succes van internet en sociale netwerken indachtig?
Het grote voordeel van de huis-aan-huisfolder is dat de producten die erin vermeld worden onmiddellijk en in uw buurt te koop worden aangeboden. Dat is wat zo’n folder zo aantrekkelijk maakt. Het internet werkt op basis van een spontane zoekopdracht die een potentiële klant eerst moet ingeven, terwijl de huis-aan-huisfolder een product aanbiedt aan lezers die misschien niet eens actief naar dit product op zoek was. De twee aanpakken zijn dus even verschillend als de behoeften waaraan ze beantwoorden.
Is een huis-aan-huisfolder rendabel voor een kmo?
Veel kmo’s in de detailhandel moeten, om naamsbekendheid te verwerven, zoveel mogelijk mensen in hun verzorgingsgebied bereiken met hun producten en diensten. Vandaag is de huis-aan-huisfolder nog steeds de beste manier om zoveel mogelijk mensen binnen een bepaalde straal te bereiken.
Ik gooi mijn huis-aan-huisreclame onmiddellijk weg na ontvangst. Wat doen anderen ermee?
Uw gedrag strookt niet met dat van de meeste Belgen! 74% van de Belgen leest de huis-aan-huisfolders één of meerdere keren per week. En 37% van hen leest de folders dadelijk na het leegmaken van de brievenbus.
Hoeveel gemeentebelasting betaal ik op een huis-aan-huisfolder?
Hoeveel gemeentebelasting u betaalt, hangt af van het gewicht van uw folder en het belastingreglement van elke gemeente.Alles hangt dus af van de grootte van uw folder en van uw verspreidingsgebied.
Klopt het dat ik de gemeentebelasting kan omzeilen door advertorials te plaatsen?
Dat is het principe van Info-Familles: een magazine dat meer dan 48 keer per jaar in Wallonië verdeeld wordt en waarin lokale informatie staat. Als hoofdadverteerder van een nummer van Info-Familles geniet u van het voordelige belastingtarief van dit magazine.